gelatinepoeder

Eiwitten per 100 gram voedingswaarde

Eet jezelf gezond

Okee, je hebt dus al gelezen dat je 70 tot 100 gram eiwitten per dag moet nuttigen; anders leid je aan ondervoeding; teveel vet, teveel suiker en te weinig eiwit. Wat mag je dan eten om aan die benodigde eiwitten te komen?

Hieronder lees je een aantal voedingsmiddelen. We hebben bewust de eiwit-rijke voedingsmiddelen er bij gezet. En om te vergelijken een paar veel genuttigde voedingsmiddelen; om je een idee te geven wat je aan nuttig voedsel consumeert. Alles is per 100 gram. Een bakje yoghurt is 20-25 gram en als je één bakje yoghurt eet, dan eet je dus 20/25% van die 100 gram. Zoek in de voedingswaardetabel de eiwitgehaltes op die je hieronder niet vindt.

Tip 1: begin de dag met een gekookt eitje of een bakje magere kwark met havermoutvlokken = 5 gram eiwit/portie.
Tip 2: in Zuid Amerika eet men gekookte rijst met (zwarte) boontjes = 10 gram eiwit/portie.
Tip 3: één handje pinda's bij de borrel = 8 gram eiwit.
Tip 4: 1/2 eetlepel gelatinepoeder = 9 gram eiwit.

Voedingswaardetabel

Gelatine: 90,0
Garnalen: 35,0
Kaas: 35,0
Fricandeau: 31,2
Rundvlees: 30,0
Coca Cola : 0
Cola Light: 0
Chocolade met noten: 9,5
Sla: 1,3
Bruine bonen: 7,6
Gedroogde sojabonen: 37,0
Verse Sperziebonen: 6,0
Witte bonen: 7,5
Eierkoek: 7,5
Ontbijtkoek: 3,3
Koekje: 8,5
Kippenei: 13,3
Magere Yoghurt: 3,4
Turkse magere Yoghurt: 10,2
Magere kwark: 13,0
Havermout: 13,1
Aardappel: 2,0
Rijst: 7,0
Broccoli: 3,3
Biefstuk: 23,8
Gehakt: 17,5
Speklap: 16,7
Brood: 8,0
Pinda's: 26,0
Bier: 0,5
Wijn: 0,2