gelatinepoeder

Sudden deafness

Historie

Circa 8 maanden geleden was ik plotsklaps doof aan een oor. Niet helemaal doof maar wel voor 80% en er was een ruis in dat oor dat het gehoor in mijn andere oor wegdrong.
Na diverse onderzoeken op infecties (niets gevonden) werd ik door de huisarts naar de KNO-arts doorverwezen. Na 3 maanden mocht ik voor het eerst langskomen en werd mij tussendoor verteld dat er wel behandeling mogelijk is bij sudden deafness, maar dat ik daarvoor dan binnen 2 weken bij de KNO-arts had moeten zijn. (hij hanteert zelf een wachtlijst van 3 maanden voor het eerste consult).
Er werd zelfs een mri-scan gemaakt en de KNO-arts vertelde me dat ik er maar mee moest leven. "Ga naar een goede hoor-zaak en laat u een hoorapparaat aanpassen".
Daarna, op een zondag, kreeg ik een aanval: mijn rechteroor zat opeens voor 100% dicht, ik werd draaierig en het zweet brak me uit. Eten en drinken lukte niet want dat braakte ik er meteen uit.
Maandag naar de huisarts; die had telefonisch overleg met de KNO-arts. Het was een Meniëre ofwel een aanval van draaiduizeligheid. Langskomen bij de KNO-arts was niet nodig want hier was toch niets aan te doen. Nogmaals het advies om naar een goede hoor-zaak te gaan en een hoorapparaat aan te laten meten.
Woensdag (ik was nog een beetje draaierig) was plotsklaps de prop in mijn oor weg en was het gehoor weer volledig terug. Dat is nu een week geleden en het is zo gebleven.

Mijn lichaam heeft het probleem zelf opgelost (ik denk een ontsteking in het middenoor) met enige hulp van mijzelf.

Ik was 8 maanden doof en nu is alles weer in orde.

Omschrijving sudden deafness

Op de volgende website kun je een goede omschrijving lezen van het probleem dat ik meemaakte: https://www.thuisarts.nl/plotselinge-doofheid/ik-ben-opeens-doof-aan-%C3%A9%C3%A9n-oor

Hoe heb ik dit opgelost

Ik ben geen persoon die zich neerlegt bij wat iemand anders me vertelt. Ik denk critisch na en raadpleeg het internet over eventuele andere oplossingen. Mijn idee was al direct: er is iets in mijn middenoor aan de hand en die plek kan men niet bereiken. Hoe kan een eventuele ontsteking op die plek worden opgelost.
Ik vond op internet drie oplossingen en ik heb ze alle drie toegepast. Ik ben er 2 maanden geleden mee begonnen en het resultaat liet dus 2 maanden op zich wachten. Met andere woorden: je moet wel geduld hebben.

Drie oplossingen; op één adres

Ik kocht via internet de bio-nase. Dat is een anti-hooikoorts apparaat van circa 40 euro. Het bestaat uit een doosje met drukknop en een snoer met een dubbel lampje (om in je neus te steken). Het dubbele lampje heb ik doorgesneden zodat er twee losse lampjes aan een snoer overblijven. Je steekt in elk oor een lampje en drukt op de knop. Dan komt er 4 minuten lang infrarood licht diep in je oor. Doe dat drie maal achter elkaar en dan heeft je oor 12 minuten rood licht gehad. Deze behandeling deed ik tweemaal per dag.
Het rode laser licht is niet schadelijk; het warmt alleen je oor van binnen iets op.

Daarnaast slikte ik iedere dag ginkgko biloba. Dat opent de kleine bloedvaten (ondermeer in de hersenen) en zorgt er voor dat er in slecht doorbloede lichaamsdelen weer meer bloed (en dus zuurstof) komt.

Tenslotte slikte ik tweemaal per dag 10 druppels Aesculus Hippocastanum. Dit schijnt hetzelfde effect te hebben als Ginkgo.

Waar kopen

Ik kocht alles op één adres zodat ik geen verzendkosten had. Klik op onderstaande links en dan ga je automatisch door.
Bionase bestellen klik hier
Aesculus bestellen klik hier
Ginkgo Biloba bestellen klik hier

bionase